Close Up Magic – Elegante debutanter

Close Up Magic – Elegante debutanter

De deltok de på årets utgave av by:Larm uten å «vinne» noe annet enn et knippe nye tilhørere. Ikke så rent lite urettferdig egentlig, siden Jogujocircuit nå havner i samme kategori som Grand Prix-Van Eijk. Det vil si under mekelappen «by:larmdeltakere i 2004 som ikke vant”.

Close Up Magic blir vi møtt av en overdådig mengde potensiale. Det låter litt kaldt og upersonlig i utgangspunktet, men det bare i startfasen. For som komplett album, riktignok etter litt godgjøring, åpenbarer dette materialet seg virkelig. Innholdet sniker seg opp fra undergrunnen og fyker deretter inn på en soleklar pallpassering i kategorien eksperimentell og spennende elektronika.

Smarte låter som er godt forankret i elektronisk jazz, smyger seg avgårde og treffer godt på sjangerblinken. Men på veien penser de også innom uttrykk som house, ambient og indiepop. Som samlet bidrar til at resultatet blir en frekk sjangerblanding med stor nedslagskraft.

Sporene hadde vært levedyktige alene og hver for seg, mens tidvis fremstår de i forsterket drakt med slepne vokalinnslag. Dette er et friskt element som dasker i fjeset – uten å verken bli brutalt eller vondt. Det føles tvert i mot som en mild regnskyll som treffer trommehinnen på mykt og ikke minst behagelig vis.

Det er heller ikke særlig negativt at flere av låtene så forbasket fengende at de regelrett klister seg til hjernebarken. Da slipper vi i alle fall være bekymret for at en eller annen ubrukelig tullelåt setter seg fast i nynnegenet.

Det er altså definitivt noe med Jogujocircuit. Bandet som har gitt oss en av sesongens beste, og – til nå – mest oversette plater innenfor elektronikasegmentet.

Platen kan kjøpes her:
http://www.newnetmusic.com/dk/ArtistDetails.aspx?ArtistID=66

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.