Om Sverige Vill Ha Det Så – Debutanter fra øst med stor nedslagskraft

Om Sverige Vill Ha Det Så – Debutanter fra øst med stor nedslagskraft

Om Gävle-baserte Nina Rochelle er like troverdige i sitt forsøk på å beskrive ”problemene” i hverdagen rundt seg er imidlertid en helt annen sak enn hva som i sin tid var tilfellet for Joakim Thåström og hans to band Ebba Grön og Imperiet på åttitallet. Troverdig eller ei; Nina Rochelle byr musikalsk sett på like innbydende toner som forgjengere gjorde for over tyve år siden. Det vil si fengende, og tildels fengslende skildringer med god melodisk teft og ditto nedslagskraft.

Bandet, som teller medlemmene Johan Lundgren på vokal og gitar, Per Wassberg på bass og vokal og Martin Svensson på gitar og vokal, får drahjelp fra Kent-trommis Markus Mustonen som gjestespiller på hele albumet. Visse likhetstrekk med Kent er det også mulig å spore i musikken til Nina Rochelle, som ellers fremstår som langt mer rocka enn sine mer kjente landsmenn.

Låttitlene avslører likevel at bandet har meninger om 2000-tallets tilværelse for unge mennesker i Sverige. (Happy) Jag Hatar Att Det E Så, Jag Öppnar Mig För Vem Som Helst, Vem Vill Dö När Rosa Ler?, Allt Som Du Valt Bort og sist, men slett ikke minst, Stockholm Kommer Förstöra Mig (albumets sterkeste enkeltlåt) er alle dyptgående tekster som setter fingeren på situasjonen.

Likevel er det først og fremst i musikken Nina Rochelle har sitt sikreste kort. Albumet er spekkfylt med godlåter som bør være i stand til å sette dem på kartet som ett av dette tiårets store utfordrere på fronten. Gruppen er videre i besittelse av å kunne tilegne seg en posisjon som favoritter på diverse studentscener- og hybler her i landet.

Om dette bandet oppnår en tilsvarende status som landsmennene i band som Imperiet, bob hund og Kent har klart før dem, vil det ikke overraske denne anmelder stort. For Nina Rochelle har alt som skal til, og mere til, for å innta en tilsvarende posisjon. Om Norge vil ha det sånn da?

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.