Fluffer – Brutal og melodiøs metal

Fluffer – Brutal og melodiøs metal

Rocketboyz spiller beinhard metal med en viss hardcorenerve. Det går for det meste fort for seg og soundet er både tungt og mørkt, samtidig som de fronter et snev av lett skjult melodiøsitet. Dette gir EP’en et kvalitetsmessig løft og gjør kanskje bandet mer tilgjengelig for flere enn bare menigheten.

Det er kanskje en utbrukt klisje å hevde at et band låter stødig, men det er så absolutt et støtt band som står bak vokalist Finn Fostad hvis man skal dømme utfra denne EP’en. Han beviser med det samme at han kan vokalisere respektabelt både når han brøler og når han synger.

Første låt ut heter Falling Off og åpner platen riktig så pent og pyntelig, men utvikler seg raskt til å bli en kraftig rock ’n roll-eskapade med en stødig melodilinje. Denne minner kanskje litt om Motorpsycho sånn omtrent Blissard hvilket er en god ting så lenge det ikke er snakk om en ren imitasjon.

Sountrack To A Fistfight er som tittelen antyder vel to minutter på hardkjøret. Her er alt av melodier lagt til side for et beinhardt tominutters stormangrep mot sansene som dessverre ikke setter seg så godt i mellomgulvet som de andre låtene. På de to avsluttende Respariatory Arrest og Junkie’s Diary er de tilbake i dette grenselandet mellom blytunge riff og melodiske partier bakt sammen på en riktig så finurlig måte.

Det mangler kanskje litt både låtmessig og i produksjonen til at man vil slenge på superlativene fra aller øverste hylle. Men folket skal vite at Rocketboyz står standhaftig oppreist, og nok er et band man bør regne med framover.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.