Let US Follow The Evil Balloon – Monoton pop-professor

Let US Follow The Evil Balloon – Monoton pop-professor

Helt siden superbidraget Dance Around The Livingroom dukket opp på Galant Records-samleren No More Hi-Fi i fjor høst, har forventningene til denne debuten vært høye. Herlige innslag av sår trompet, habilt gitarspill og gøyal tekst, har gjort dette til låt som nærmest er uslitelig. Nettopp i egenskap av å være akkurat så flott som solskinnspop skal være, la den listen høyt foran debuten.

Platen kommer seg greit under listen. Men ikke så overlegent elegant som man skulle kunne håpe. Til det er låtmateriale for homogent, og uten flere ”topper” til å følge opp det forannevnte kongesporet. Som forøvrig kommer i en ny utgave på denne platen, uten at den svekkes nevneverdig av den grunn.

Ved å dytte nitten spor inn på en debut, bør man være veldig påpasselig med å ikke gjentar seg selv i for stor grad. En sikkerhetsventil Professor Pez dessverre ikke helt makter å ta i bruk denne gang. Det er ganske enkelt manko på låter som skiller seg ut. Platen vagger avsted i et behagelig tempo, men kommer på sett og vis aldri helt i gang. Man sitter og venter på at ting skal ta seg opp, men uten at det noen gang løsner helt.

Men dette er likefullt en god popplate, fylt til randen av lett fordøyelige melodier med underfundige tekster. Det vil si at hvis tiden er inne for en overdose snill og grei popmusikk er Let Us Follow The Evil Balloon en tittel vel verdt å merke seg.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.