Fly Or Die – Hippe nerder overbeviser

Fly Or Die – Hippe nerder overbeviser

N*E*R*D har etter debuten i 2001 skutt seg inn som et at verdens aller største popband. Spesielt siden to av de tre medlemmene (Pharrell Williams og Chad Hugo) utgjør en av populærmusikkens mest etterspurte produsentduoer – The Neptunes. Vi prater om gutter som lager beats for alt fra Jay-Z til Britney Spears den ene dagen, for så remikse til The Rolling Stones-klassikere den neste.

Fly Or Die støter vi ikke lenger på nerder med skarpe kanter. Når sant skal sies så har de utviklet et skikkelig kosete lydlandskap denne gangen. Et lydbilde som er som dømt til å bli en overvintrer på verdens hitlister. Det bare må bli slik når man trykker på alle de riktige popknappene på en gang.

For det er akkurat det denne trubadurtrioen gjør. De leker katt og mus med underbevisstheten vår. Et spill de med enkelthet vinner hver eneste gang. Gruppen trer med denne platen 13 smukke poplåter av tvangstrøyetypen nedover deg. Har du først fått de på hjernen så får du dem for pokker ikke bort heller!

Helt riktige låter som Don`t Worry About Me med sin frekke rocksound, følges opp av pornokutt som Backseat Love og She Wants To Move før det hele toppes på hurralåta Trasher. Det er kanskje kalkulert og pinlig gjennomtenkte toner dette, men hva gjør vel det når det fungerer så fint?

Det er selvfølgelig like hasardiøst som det er pretensiøst, å si at dette er så bra som popmusikken blir i år. Men direkte overraskende er det ikke om denne spådommen holder stand hele veien til julerushet. Fly Or Die er i bunn og grunn ikke annet enn en smekker popskive som vekker gode følelser i deg. Og det er vel verdt noen kroner?

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.