Stereotypes – Stereotyp elektropop

Stereotypes – Stereotyp elektropop

Elektropop-duoen The Machines består av samboerparet Halvard Haldorsen og Bo Valentin. De har gjort et PR-varp av historisk kaliber på denne platen: De har faktisk klart raske med seg ingen ringere enn Norges siste bohem, den 80 år gamle Sossen Krogh, til å synge.

Denne alliansen gjorde det vanskelig å tro at dette ikke kunne være en spennende greie. Elektropop med «Sossen» måtte da bli noe helt eget. Kanskje det til og med skulle bli nødvendig å rydde plass i sjangerskaper for en potensiell kultklassiker?

Det er masser av gøyale lyder og fiksfakseri på denne skiva. Knæsje pling-plong-vibber med tilsvarende beats former låtmaterialet til gi et hyggelig naivt helhetsintrykk. Det hele toppes altså av at Krogh bidrar med hes vokal på sporene Mon Cueor og Blue Geens.

Skuffelsen er bare at dette ikke er en kul plate. Med noen hederlige unntak er ikke melodiene i bunnen gode nok. Man blir på en måte sittende og vente på at godsakene skal bli servet uten at det noen gang skjer.

Låtene som kunne ført Stereotypes opp fra elektropopens jammerdal, kommer ikke når de trengs som mest. Og tilbake i startgropen sitter du, med et nybakt antiklimaks i fanget, og føler deg litt lurt.

Dessverre blir altså ikke dette mer enn et noe surrete, om ikke også et småkeitete, forsøk på å lage et minneverdig popalbum. Selv om det er et muntert prosjekt, så har det blitt gjort bedre før. Sjekk for eksempel ut den flotte Richard X Back To Mine-samleren som er å finne i butikkhyllene i disse dager. På den er det mye klassisk elektro- og synthpop å få for pengene.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.