Our Endless Numbered Days – Enkel og stødig oppfølger

Our Endless Numbered Days – Enkel og stødig oppfølger

Med debuten The Creek Drank The Cradle fra 2002 og fjorårets EP-utgivelse The Sea And The Rhythm i bunn har Sam Beams Iron & Wine turnert verden rundt og skaffet seg et hengivent publikum på begge sider av Atlanteren. Og med årets Our Endless Numbered Days i bagasjen, vil det overraske stort om ikke denne lavmælte amerikaneren får et enda bedre grep om musikkfans både her og der.

I motsetning til opptakene som utgjør debutalbumet og EP-en fra i fjor, er Our Endless Numbered Days et mer studiobasert produkt. Det vil si; materialet er spilt inn både hjemme hos Beam i Miami – men også i Engine Studios i Chicago. Lo-fi-stemplet som alltid har fulgt Beam er ivaretatt også her, men er kanskje ikke like fremtredende som før. Det har produsent Brian Deck sørget for ved å pakke låtene inn i et enkelt, nærmest hypnotiserende og karakteristisk delikat lydbilde.

Låtene er alle som forventet lavmælte og enkle i formen. Det er heller ikke denne gangen store overraskelser å spore med tanke på heftige rytmer eller action skjult i kulissene. Som jo definitivt ikke er et must i denne sammenheng. Det som likevel imponerer mest er Beams suverene evne til å holde interessen oppe gjennom tolv spor (seksten på den utgaven med bonus-CD). Han gir hver enkelt låt sin egen identitet og styrke med stor innlevelse og ditto overbevisning.

Men det er først og fremst det helhetlige som løfter dette produktet til uante høyder. Albumet bæres av uimotståelige komposisjoner hvor låtskriveren Sam Beam virkelig kommer til sin rett. Samtidig som han er en habil vokalist, har han sammen med sine medmusikanter på denne utgivelsen (derblant søsteren Sara og produsent Deck) levert en fantastisk fin oppfølger til en allerede strålende debut. Det vil overraske stort om ikke denne gjør seg gjeldende når plateåret 2004 en gang skal summeres opp.

NB!I salg fra mandag 19. april 2004.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.