Suede-legender samarbeider igjen

Suede-legender samarbeider igjen

Suede var et av de store britpopbandene fra Storbritannia på nittitallet. Nå tyder derimot mye på at det virkelig er slutt for gruppen. At det nettopp var Bernard Butler som forlot bandet først som skulle bli den siste spikeren i kista er i seg selv ganske ironisk.

Dalende suksess
Da Suede i 1996 ga ut albumet Coming Up, det første uten Butler, opplevde gruppen sin største kommersielle suksess noensinne. Det skulle vise seg at det ble en suksess de aldri igjen skulle klare å matche.

Men nå er det altså duket for nye låter fra låtskriverduoen som ga oss de to første Suede-utgivelsene. Dette er et prosjekt som det naturligvis er knyttet mye spenning til. Bernard Butler og Brett Anderson har begge jobbet i kommersiell motvind de siste årene, så mange vil nok ha lett for å tro at det er en slags siste krampetrekning i en musikkindustri der det ikke tillates å selge dårlig flere ganger på rad.

Norsk produsent
Anderson forteller også at han har jobbet med et eget soloalbum. Hvorvidt han konsulterte Bertine Zetlitz da han skulle velge produsent er uvisst, men han har allikevel valgt norske Fredrik Ball, mannen bak discopop-prosjektet Pleasure, til å skru på knottene i studio. Akkurat som frøken Zetlitz med andre ord.

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.