45 Beste! (30 År Med Rock’n’Roll) – Unødvendig samler

45 Beste! (30 År Med Rock’n’Roll) – Unødvendig samler

Dansebandmusikk er en sjanger som ikke har utviklet seg særlig siden den gang New Jordal Swingers hadde sin storhetstid, og derfor kan nok 45 Beste! (30 År Med Rock’n’Roll) være like aktuell i dag som da. Likevel er det usikkert om dette er en plate som fortjener all verdens oppmerksomhet. Den vil nok havne på uregistrerte salgslister, og spilles i CD-spillere som normalt surrer på Creedence Clearwater Revival og deres like.

45 Beste! viser New Jordals Swingers karriere fra den spede start i 1974 og fram til nå. Låtene er av det enkle slaget, og viser et band uten den store utvikling siden starten, og mye av det kan nok skyldes sjangeren de plasserer seg i.

Nå er ikke alt på 45 Beste! (30 År Med Rock’n’Roll) like lett å plassere innenfor dansebandsjangeren, og man skal heller ikke undervurdere betydningen New Jordal Swingers har for Norges danseglade befolkning. Det er slettes ikke dårlig kvalitet på det som er samlet sammen her, men rent musikalsk har den ikke noen annen funksjon enn å bidra med musikk på arenaer for swing. Creedence er likevel å fortrekke for å få dansefoten i gang.

Er man på utkikk etter en plate for trene på trinnene etter forrige swingkurs, har nok 45 Beste! noe å komme med, spesielt siden alt er like dansbart. Men det blir fort kjedelig å høre gjennom 45 låter uten noe særlig utvikling. Og med den diskografien New Jordal Swingers har å vise til, spørs det om dette er en nødvendighet av en utgivelse.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.