First Shot EP – Spretten og svett affære

First Shot EP – Spretten og svett affære

Bandet selv oppgir Wilco og Buffalo Springfield som sine forbilder og det kan kanskje stemme det, men de meste åpenbare kildene til teXums musikalske krumspring ligger nok band med et mer klassisk rockuttrykk som Loose Diamond og supergruppa Golden Smog. På åpningssporet Looking For høres de sågar ut som et countryfisert Lynyrd Skynyrd, og det er jo ikke vondt å bli sammenlignet med.

Låtene er alle selvkomponerte og er i all hovedsak over gjennomsnittlig gode. Herrene Bård Sande, Einar Lian og Dag E. Håvimb, som har skrevet låtene, enten i sammen eller hver for seg, har tydeligvis et talent for å skrive fresk og rocka country. Vokalist Sande smånasale og litt tilgjorte stemme kan være en prøvelse, men det er ikke nok til å rokke ved det faktum at teXum er et band det absolutt er grunn til følge med videre.

teXum har selv produsert First Shot hjemme i sitt eget øvingslokale og har fått kyndig hjelp av den smått legendariske Lars Lien (Tussler, Motorpsycho) til å mikse EP-en. Resultatet har blitt en spretten og temmelig svett affære som låter godt på plate og som må låte suverent på lokalet.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.