Error – Skrudd, hektende, mørkt

Industrirocken lever i beste velgående, om enn trygt plassert i undergrunnen. Error er bare ett av et uttall slike hybelprosjekter som drives i det små rundt omkring i verden. Nå har kanskje nettopp Error noe lettere for å nå ut med musikken sin siden de er er på store Epitaph. I tillegg må det neves art de er en slags supergruppe bestående av såpass sentrale punk- og industrihelter som Atticus Ross fra Nine Inch Nails, Brett Guerwitz fra Bad Religion og Greg Puciato fra Dillinger Escape Plan.

Denne selvtitulerte debut-EP’en har fem korte låter og består for det meste av skrikende distortion-vokal, hastige skifte i tempi og gjennomført ond og mørk stemning. Snodige samples fra porno og nyhetssendinger krydrer herligheten som stort sett går unna i et forykende tempo i noe som minner om industrirockens svar på cut-up-teknikk. Samtidig er det som oftest en popmelodi gjemt langt bak i støyen som preger produktet.

Med andre ord EBM-punk som en mann som Martin Horntvedt kan like (og som han kanskje også har inspirert). Skrudd, hektende, mørkt og overraskende lett å like. Et «må ha» for alle industrifans.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.