We Fight Till Death – Pop for viderekommende

We Fight Till Death – Pop for viderekommende

Noen band er så talentfulle at de ikke helt vet hvor de skal gjøre av seg. De er nerdeflinke på instrumentene sine – og vet det godt! Derfor kan de også ta seg de friheter som er nødvendig for å snekre sammen noe litt utenom det vanlige.

Windsor For The Derby er en slikt gruppe. Helt siden de debuterte på det lille koselige indiselskapet Trance(!) med platen Calm Hades Float i 1996, har de jobbet i det alternative landskapet der andre aktører heter Tortoise og av Stereolab (den strenge utgaven av sistnevnte).

Nå er Windsor For The Derby knyttet til labelet Secretly Canadian, der de bruker sin omfattende kunnskap om musikk til å lage en poprock som smyger seg innpå og omfavner med kalde, men vennlige hender.

We Fight Till Death er et album som enten sitter med en gang – eller som bruker lang tid på å overbevise. Er man er åpen for et band som eksempelvis Explosion In The Sky og deres låtoppbygginger i et popformat, eventuelt arrongante flinksløsninger i alle ledd, vil man kunne kjenne forelskelsen sitre i kroppen nesten sporenstreks.

Er man derimot ikke det, men blant dem som heller synes at pop skal være lett og ledig uten fiksfakseri og stæsj, kan det ta betydelig lenger tid å lære seg å nyte dette.

Men så snart man er over denne bøygen, er dette virkelig en plate å ta innover seg og glede seg over. Aldri lett eller lystig, alltid intelligent schizofrent. Hvem sa vel egentlig at musikk skulle være enkelt i utgangspunktet?

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.