Bad People Rule The World – Lo-fi til å bli glad i

Bad People Rule The World – Lo-fi til å bli glad i

Noter gjerne navnet på artisten med det merkelige navnet og den like underlige tittelen med en gang. Major Matt Mason USA byr gjennom Bad People Rule The World på musikk som fortjener mer oppmerksomhet enn hva den antageligvis kommer til å få.

Major Matt Mason USA, eller Math Roth som han egentlig heter, har en fortid i indie- og noiserock, og lager nå skranglete, men veldig melodiøs lo-fi. Resultatet er vakkert, lavmælt og til dels rett og slett nydelig. Låtene er herlig bygget opp og varierer lekkert mellom up-tempo pop med små støyelementer og nedstrippete ballader. Your Biggest Fan viser en låtskriver som makter å starte veldig rolig for så å gjøre lo-fien sin mer og mer kompleks for hvert sekund som går. Hvilket for øvrig er et definitivt høydepunkt på dette albumet.

Matts stemme er like skranglete som musikken. Mannen kunne nesten like gjerne ha sunget i Grandaddy. Videre er tekstene han lirer av seg både underfundige og bedagelige. Betraktninger om en hverdag styrt av ”slemme” folk og hvilke tanker en gjør en seg om nettopp dette er en grei indikasjon på hva dette går i. Det er for eksempel ikke spesielt vanskelig å tenke seg hvor skytset er rettet i et spor som Starbelly: ”That extra star in your belly doesn’t make you the sheriff / That extra word in your name doesn’t make you the law”.

Låtene på Bad People Rule The World har ellers en fantastisk evne til å suge lytteren til seg. Nevnte Starbelly er et godt eksempel på det. Både Good (Bye) og ikke minst den nydelige The World Is Not Against You, med en tekst så optimistisk og sær at livshåpet bare vokser og vokser, er to andre eksempler.

To mellomspor på et album bestående av totalt elleve spor kunne lett vært unngått og gjort helheten enda mer kompleks. Men når alt kommer til alt er det mest av alt behagelig å befinne seg i selskap med Bad People Rule The World på ørene. For enn så skranglete, og så enkelt platen er produsert, nettopp fordi melodiene er så vakre og velarrangerte, føles det ekte å høre Major Matt Mason USA fremføre disse låtene. Lidenskapen som den skjøre stemmen gir, bidrar dessuten sterkt til at dette vil være et harmonisk og absolutt fabelaktig album å våkne til.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.