Sardonic Wrath – Kjapt, trygt og billig

Sardonic Wrath – Kjapt, trygt og billig

Fenriz, Norges morsomste mørkemann, uttalte i et intervju en gang at Darkthrone er kneipbrød mens andre metallband er kake. Når man hører på Sardonic Wrath er dette poenget innlysende. Det er ytterst få band her til lands som klarer å lage et så grumsete og jævlig album, og samtidig komme fra det uten å høres påtatt ut.

Albumet åpner som seg hør og bør med en to minutters intro, før det braker løs med Information Wants To Be Syndicated, en typisk beinhard Darkthrone-låt. Allerede midtveis i første spor får vi en smakebit av Nocturno Cultos ekstreme sans for grumsete rockriff. Så seigt og deilig at det er en fryd.

Videre leverer bandet en god blanding av klassiske halvtempolåter (Straightening Sharks In Heaven og Alle Gegen Alle) og raske, groovy saker som Sjakk Matt Jesu Krist, samt albumets høydepunkt, Hate Is The Law (for øvrig med Apollyon på vokal).

Tekstene har alltid vært en viktig del av Darkthrones uttrykk, så også på Sardonic Wrath. Låttitler som nevnte Sjakk Matt Jesu Krist, Straightening Sharks In Heaven og Hate Is The Law vitner om at alt er som før i den anitkristelige Darkthroneleiren. Det er vel heller ingen hemmelighet at Bathory er Darkthrones store inspirasjonskilde. Derfor er Sardonic Wrath også dedisert til nettopp Bathory og bandets Quorthon som ble funnet død i sommer.

Til slutt en liten solskinnshistorie som vil gjøre duoen fornøyd. Her en dag var undertegnede en tur på Majorstuen og ble stoppet av en ung dame fra Jehovas Vitner. Vi ble enige om at jeg skulle høre på henne dersom hun hørte tre minutter på CD-en jeg hadde i diskmanen. Tilfeldigvis var dette Sardonic Wrath, og etter ti sekunder var hun i full galopp ned Bogstadveien. Med andre ord en riktig god plate.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.