Anniemal – Særdeles utsøkt debut

Anniemal – Særdeles utsøkt debut

Allerede for fem år siden gjorde Annie, som egentlig heter Anne Lilia Berge Strand, seg bemerket gjennom den flotte singelen The Greatest Hit, som den banebrytende labelen Tellé først var ute med i 1999, og som siden dukket opp på selskapets legendariske Samleplate utgitt samme år. Og i sommer returnerte hun med Chewing Gum, som umiddelbart ble en stor hit både i inn- og utland.

Nå er hun endelig her med et helt album. Anniemal er en plate som har alt en moderne popplate skal ha. Den styrke ligger i særdeles gode låter kombinert med en sjelden utsøkt produksjon, ivaretatt av blant andre Röyksopp-gutta og Richard X. Og etter at Annie i fjor skrev kontrakt med selskapet 679 Recordings (som også blant annet huser The Streets, The Stills og The Earlies), har hun skaffet seg et apprat i ryggen som allerede har sørget for å gi henne oppmerksomhet langt utover landegrensene.

Gjennom Anniemal åpner Annie døren inn til sitt eget lille musikalske univers. Dette landskapet er dekket av tilsynelatende lettbente låter med forankring i et åttitallsrelatert discopop-segment. Men det ligger mer under overflaten her som ikke umiddelbart kommer til syne. Blant annet gjelder det Annies tekster, som ofte har en dypere betydning enn hva som er vanlig innenfor denne ofte litt overfladiske sjangeren.

Av låtene her er egentlig de fleste verdt å nevne. Likevel er det enkelte som skiller seg spesielt godt ut. Blant annet gjelder det platas sterkeste enkeltinnslag Always To Late, en fantastisk flott alternativ klubblåt med et enormt potensiale, klubbvinneren Me Plus One og Heartbeat, en hyllest til Annies avdøde og sårt savnede kjæreste DJ Erot (Tore A. Kroknes, som døde av medfødt hjertefeil i 2001, red.anm.). I tillegg holder fem år gamle The Greatest Hit seg like godt i dag som den gjorde da den var fersk.

Og for de som måtte lure: Den irriterende fengende singelen Chewing Gum, er egentlig ikke spesielt representabel for albumet i sin helhet, og de som eventuelt måtte mislike eller hate denne (de finnes!), bør på ingen måte avskrive Annie av den grunn.

Annie skiller seg ellers ut fra mengden i den forstand at andre (kvinnelige) artister som opererer innefor samme sjanger fremstår som ubetydelige paranteser i forhold til henne. Det seg være enten de heter Bertine Zetlitz, Sophie Ellis-Bextor – eller selveste Madonna for den saks skyld. Anniemal har nemlig alt, og er en plate som byr på enn noen av de nevnte damene noen sinne har klart å gjøre gjennom sine respektive studioplater. Anniemal er et tvers gjennom gjennomført produkt.

NB! Anniemal er i salg fra 27. september.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.