A Girl Called Eddy – Kjærlighet ombord

A Girl Called Eddy – Kjærlighet ombord

Erin Moran, som er hennes egentlige navn, ble født og oppvokst i Neptune, New Jersey. Selv om trenden tilsier at som kvinnelig popartist bør man være etablert senest da man når puberteten, så har A Girl Called Eddy ventet en del år før hun nå gir ut sin selvtitulerte debutplate.

A Girl Called Eddy er en dempet og vakker høstplate som fortoner seg som en krysning mellom Aimee Mann og Katie Melua. Hun skriver alle låtene sine selv og det er en gjennomgående veldig høy standard. Det er reflekterte og sofistikerte tekster som aldri kunne kommet ut av et 15 år gammelt sinn. Det var først etter å ha mistet moren sin og vært gjennom en skilsmisse at musikken virkelig kom til henne, låter ble skrevet og hun ga ut EP-en Tears All Over Town i 2001.

Hun flyttet så til England og begynte å jobbe med Richard Hawley, den tidligere Pulp-gitaristen. Det ble et fruktbart samarbeid som førte til hennes første fullengder. Hennes artistnavn er en kombinasjon av et kallenavn og en tidligere Dusty Springfield-plate, en artist hun også har mye til felles med musikalsk.

Alle låtene er hentet ut av selvopplevde hendelser. Her finnes veldig nedstemte og melankolske låter, men også uptempo-poplåter med store arrangementer. Det beveger seg fra enkle og triste Kathleen om hennes avdøde mor, via den glimrende indiepoprock-låta The Long Goodbye, over til den romantiske balladen Did You See The Moon Tonight, og avsluttes med den praktfullt produserte cabaretpop-innslaget Golden.

Det er storslagne og orkestrerte låter ispedd Erin Morans herlige røst, og det hele er gjemt inni ett av høstens vakreste platecover. Kveldssol, New York, vinylslitasje og fru Eddy godt pakket inn i den moteriktige parkasjakka.

A Girl Called Eddy er langt mer kvinnelig enn hennes androgyne artistnavn skulle tilsi. Her har vi å gjøre med en singer/songwriter med mye på hjertet og som vet å få det ut i form av musikk. Det er sjeldent å høre plater som er så gjennomført fra start til slutt, særlig når det er ens debut det er snakk om.

A Girl Called Eddy er en kvinne vi kommer til å høre mye om framover, mens platen A Girl Called Eddy blir stående som et album som vil sette spor etter seg.

Espen Nersveen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.