The Grudge – Nine Inch Nails med nordisk twist

The Grudge – Nine Inch Nails med nordisk twist

Mortiis fremstår i dag som en slags Trent Reznor med en nordisk twist. Fokusen på det gotiske er mer eller mindre forsvunnet. Mortiis har fått med seg de to gitaristene Levi Gawron og Asmund Sveinunggard. Sammen utgjør de en heftig lydmur av tunge industrielle rytmer og fuzzgitar. Dette uttrykket sørger definitivt for et mer oppdatert og spennene produkt enn denne karens tidligere utgivelser.

På sitt beste er Mortiis knalltøft, som på den mystiske åpningslåten Broken Skin og The Worst In Me, mens på sitt verste er The Grudge småkjedelig. Det er jo et vanlig fenomen i elektronikaverdenen at enkelte saker blir litt vel ensformige i lengden. Så også i Mortiis’ tilfelle. Men heldigvis gjelder dette kun et fåtall av låtene her.

The Grudge er utvilsomt et mer tilgjengelig produkt en Mortiis’ tidligere eskapader, uten at det på noen måte går for langt i sin kommersialisme.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.