Fenriz Presents The Best Of Old-School Black Metal – Suveren old-school demonstrasjon

Fenriz Presents The Best Of Old-School Black Metal – Suveren old-school demonstrasjon

Det planlegges flere Fenriz-samlinger fremover, men nå er det altså gode, gamle klassikere som står for tur. Det store spørsmålet i denne sammenheng er jo hva som egentlig kan defineres som old-school black metal.

Ifølge Fenriz er det så mangt. Det mest oppsiktsvekkende med denne samlingen er nemlig hvor stor forskjell det er på de ulike bidragene. De mest merkbare ytterpunktene er naturlig nok Mercyful Fates Evil på den ene siden og Nattefrosts Sluts Of Hell på den andre. Disse to bidragene vitner om black metalens merkverdige utvikling de siste tyve årene, og det er nesten mystisk hvordan de nå har havnet i samme kategori.

Det er ingen tvil om at Fenriz vet hva han snakker om. Det skulle jo egentlig bare mangle, som en av Norges mest markante black metal-musikere. Dette har også ført til at The Best Of Old-School Black Metal har blitt en perfekt utgivelse, spesielt for dem som leter etter en slags inngangsport til denne noe utilgjengelige sjangeren. Sannsynligheten er nok stor for at black metal-entusiaster har samtlige spor fra før, men for andre med en viss interesse av black metal er dette et must.

Det er vanskelig å plukke ut enkeltbidrag som er bedre enn andre her. Skal vi likevel trekke ut noen høydepunkter, havner Celtic Frosts Dawn Of Megiddo, Nattefrosts Sluts Of Hell, Burzums Ea, Lord Of The Deeps, Bathorys Dies Irae og selvsagt Mayhems The Freezing Moon ekstra høyt opp på listen.

Etter en seksten-låters svingom med Fenriz føles det ut som om vi nettopp har våknet opp fra verdens verste mareritt. Det eneste som mangler her er et bidrag fra Darkthrone selv.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.