Sjåre Brymæ – Det er lov å bry seg

Sjåre Brymæ – Det er lov å bry seg

Norske riksavisers søken etter ”den nye hip hop-vinden” har båret frukter. Resultatet heter Jaa9 & OnklP som er to kids, opprinnelig fra skogene rundt Lillehammer. De har fartstid fra det sagnomsuste rap-kollektivet Dörty Oppland, som de har gitt ut en drøss med gode internettsingler sammen med. I fjor kom de også de ut med en mikstape, Bodegrammatikk, som mirakuløst nok ble nominert til Alarmprisen for beste norske hip hop-album.

Sjåre Brymæ er en sånn sett en skuffelse. Det er ikke noe poeng å gå rundt grøten på akkurat det. Produksjonsmessig blir vi presentert snacks fra blant andre produksjonsduoen The Nutsons, som med Disse Barna… stadfester sin posisjon som landetes kanskje beste beatsnekkere (men hvor blir det av miksteipen deres, egentlig?). Andre som gjør en god jobb med å pakke inn Jaa9 & OnklPs spinkle stemmeprakt er Quest og Nasty Kutt. Sistnevnte kommer selv med platen Homework i disse dager.

Dette med å dekke opp for manglende skills bak mikrofonen er noe som svekker Sjåre Brymæ. Fine beats gir alltid poeng, men når rimsmedene ikke klarer å følge opp med like treffende tekster blir sluttproduktet litt platt. Og da har vi ikke engang tatt for oss den grusomme singlen Kjendisparty, som garantert kommer til å toppe listen over ubrukelige singellåter når året oppsummeres.

I det hele tatt føles det som om det har gått litt for fort for denne duoen. Av de femten bidragene på platen, så er det Stank Ass Ho Del 2 (en nyinnspilling en låt som var på en demoskive de gav ut for to år siden, med supersjarmøren Rune Rudberg på gjestevokal), som er suverent best tekstmessig. Mens de på andre sporene tydeligvis sliter med å komme på noe kult å si, løsner det skikkelig på dette innslaget. Kanskje det hjalp å ha godeste Rudberg hengende rundt i studioet?

Det som redder Sjåre Brymæ fra den absolutte middelmådighet er stødige beats. Så dersom denne skiva skal representere en ny vind innenfor norskspråklig hip hop, kan vi trolig vente oss mange labre norske album innen sjangeren fremover.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.