Sweat – Svett idioti

Sweat – Svett idioti

Det er ikke gull alt som glimrer sies det. Sant nok det, for det glimrer ganske bra i de gigantiske diamantsmykkene Nelly poserer i på utbrettscoveret til platen Sweat også.

Bare tanken på hvor mange plater han har solgt for å kunne ha råd til å kjøpe slike penisforlengere er litt ekkel. Men på en annen side så trenger han vel alt det ”bling-bling” han kan få når platene hans gjør alt annet enn å skinne for egen maskin.

Trist er det i alle fall at han nok en gang må søke hjelp i en klassiker for å gi lytteren noe som kan minne om en rytmefot. Denne gangen er det Curtis Mayfields signaturlåt Superfly det samples fra. Uten det samplet er Tilt Ya Headback, med Christina Aguilera på gjestevokal, akkurat like intetsigende som de resterende bidragene på platen. Og det er det som er det verste med dette. Nelly kan komme til å selge en billion plater fordi han vet at et beat fra en av tidens aller største dansegulv-killers, i kombinasjon med ”Dirrty-Aguilera”, er det samme som masser av hysteriske kids som kjøper det som en Nelly-låt.

Sweat formelig renner over av potente gjesteartister. Vi snakker om størrelser som Missy Elliott, Fat Joe og Big Gipp, som alle har gjort fine ting som både soloartister og som gjester hos andre. Problemet er bare at de blir rent impotente når de skal pakkes inn i Nellys sidrumpete radiorap. Missy Elliot kommer riktignok ut av dette med æren i behold på låta Playa, der hun også støttes opp av et noe rustent Mobb Deep.

Kort sagt er det ikke mye som tilsier at dette er en plate som er verdt en sjekk. Nettopp fordi den er dyttet full av umotiverte gjesteartister og en Nelly som ikke har noe bidra med utover verdien av smykkene sine.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.