Skambankt – Harde takter fra Bryne

Skambankt – Harde takter fra Bryne

Det virker som om Kaizer-gutta har et stort behov for å kjøre sitt eget løp etter et par ultrahektiske år både i studio og på turne. Janove Ottesen er som kjent ute med soloplate i disse dager, og serverer rolig, avbalansert gitarpop.

Vinterstø har gått i totalt motsatt retning og leverer med Skambankt en slags politisk metallpunkrock med låttitler som Me Sa Nei!, Revolusjonens Aggregat! og Kapitalens Spel!, på klingende brynemål som seg hør og bør.

Og la det være sagt med én gang: Skambankt passer så definitivt ikke alle Kaizers-fans. Men for den som derimot liker band som Motörhead og Turboneger, er det bare å ta for seg av herligheter som Panzersjokk!, Desertør! og platens høydepunkt Alarm!, tilegnet president Bush. I tillegg til å inneholde utrolig mange sterke rocklåter river Skambankt rimelig hardt i skallen. Ted Winters er kanskje ikke verdens beste vokalist, men det spiller ingen rolle så lenge han kan skrike som en kar. På KKK (Kristelig KulturKaos) får vi for øvrig en trivelig gjesteopptreden av DumDum Boys’ Prepple Houmb.

Skambankt skal i likhet med Motörhead spilles så skamhøyt at ørene blør, ellers kan man like godt sette på noe femirock som Green Day. Det bør også nevnes at dette er faktisk er enda fetere live, noe bandet demonstrerte til fulle under sitt plateslipp på Last Train tidligere denne uken.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.