Maratonkonsert for Malawi

Maratonkonsert for Malawi

Fem av Norges mest profilerte liveartister gjennom den siste tiden inntar scenen og byr på et maraton fylt med god musikk, energi, humor og glimt i øyet. Alt til inntekt for Utviklingsfondet som for anledningen setter fokus på Malawi, et fattig land i Afrika hvor blant annet tilgang på mat og aids er blant de største hverdagsproblemene befolkningen står overfor i dagliglivet.

Rockefeller kommer rockerne Cato Salsa Experience, hiphopperne Tungtvann, Madcon ogRavi & DJ Løv, samt Toamol vs Rabalderbrothers og Are Kalvø, som debuterer som romanforfatter med bok om nød i neste uke.

Bak initiativet til konserten står blant annet noen av dem som sist vinter sørget for at WUHA-festivalen ble en stor suksess, og som til slutt klarte å samle inn nesten en halv million kroner til prosjekter i Eritrea og Etiopia tidligere i år.

Under følger litt mer utfyllende informasjon om konserten og prosjektet, forfattet av arrangørene selv:

SUPERKONSERT
Hva er en superhelts hovedoppgave? Jo selvfølgelig: Å redde verden.
Nå har du muligheten til å ta din skjau som helt. Med eller uten trikot kan du få med deg:

Fredag 22. oktober på Rockefeller er det duket for et uhorvelig haraball av en festaften! 5 Av Norges beste liveband teamer opp til et maraton av god musikk, energi, humor og glimt i øyet til inntekt for Utviklingsfondet.Et nøye sammensydd show med infotainment, musikk, motorsagshow og andre overraskende overraskelsesgjester vil gjøre din fredagskveld fantastisk og hverdagen litt bedre for fattige i sør.
Dørene åpner 21.00. Billetter 200 kr + avgift fåes på posten og på billettservice eller 200 kroner i døra på Rockefeller. 150 kroner for deltagere av globaliseringskonferansen. Lurer du fortsatt på hvorfor du skal ta turen turen til Rockefeller denne fredagen?
www.rockefeller.no

CATO SALSA EXPERIENCE gjør sin eneste Oslo-konsert denne høsten. For de som ikke kjenner dem, et dette 24 karat ren energi og en dynamittkube av et rock and roll band som aldri skuffer! Noen husker kanskje den ekstatiske konserten de ga på Kongsberg Jazz i sommer? Det var kort fortalt, ellevillt. Cato Salsa Experience har spilt sammen i nesten 6 år og har utgitt to studioalbum. De har turnert Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, USA, Canada, Japan og Australia og omtales som et av Norges beste Liveband. Disse gutta vil du få med deg.
www.catosalsaexperience.com

MADCON er albumaktuelle med «Its all a Madcon» som har slippedato 1.november. De har i en årrekke vært en av Norges fremste hiphopgrupper som faktisk klarer å lyde bra på engelsk. Madcon frontes av duoen Tsawe Baqua (Kapricon) og Yosef Wolde-Mariam (Critical) De er sammen med Paperboys, og Equicez, våre største eksporthåp av Norsk hiphop til utlandet. Denne høsten har du sikkert fått med deg singelen, DooWop, som har snurret og gått både på radio og tv. Gutta har nylig vært på Europaturne med legendene Gangstarr, og har delt scene med storheter som 50-cent, Redman, Wu-tang clan, Clipse og mange flere.
www.madcon.no

TUNGTVANN har holdt koken gående i en årrekke og gutta er absolutt still going strong. De har utgitt tre album: Nord og Ned, Mørketid og Folket bak nordavind, en rekke Ep´ er og singler, samt bidratt med gjesteopptredner hos en halvkilo andre artister. Tungtvann har vært en av de viktigste faktorene til at du hører så mange som rapper på norsk i disse dager. Disse gutta har bevis at det er mulig å høres både tøff, morsom, og gatesmart ut på morsmålet. De har turnert det langstrakte land rundt en rekke ganger og er med årene blitt et tight og kompromissløst liveband som leverer med energi og snert i frasparket hver gang. Deres siste video Plan B er i disse dager inne på MTV Upnorth lista og noen uker etter konserten på rockefeller slipper gutta den første norske hiphop DVD-en. Ever!
www.tungtvann.org

RAVI & DJ LØV avslutter sin Norgesturne på Rockefeller etter å ha spilt tett på 60 jobber i år. MC Ravi eller Ivar.Chr Johansen har holdt på med musikk i en årekke. Han er tidligere kjent fra grupper som Bogus Blimp, Tønsberg skolekorps, Planet Derrick, Jaga Jazzist, Briskeby og Jessica Fletchers. DJLøv aka Anders Løvlie er kjent fra JusBuss og som mangeårig DJ på Blå, der han opptrer i tide og utide med Oslo City Crew. Etter at Ravi spilte oss opp på bordet med utadæsjælopplevelse har gutta denne våren og sommeren fått oss opp av stolen igjen med superhiten Dødsøt fra deres debutalbum Lekr Butik. Her blir det høy energi, rar dansing og glimt i øyet!
www.nokrecords.no

RABALDER BROTHERS er to drøye karer fra Stokke som reiser verden rundt med et
spektakulært motorsag og økse show. Denne kvelden teamer de opp med
Hardcorebandet TOAMOL og serverer 24 karat ren testosteron rett i dysa. Dette vil du ikke gå glipp av! ‘
www.rabalderbrothers.no

ARE KALVØ romandebuterer med boka Nød, en drøy uke etter konserten. Som forfatteren selv sier det på sin hjemmeside: ”I oktober kjem min første roman. Nød er eit forsøk på å skrive ei underhaldande bok om dårlig samvit, fattigdom og Live Aid. Og lottomillionærar.” Det er ventet at publikum på Rockefeller, som første medmennesker i offentligheten får høre eksklusive smakebiter fra boka denne kvelden. Vi gleder oss!
www.arekalvo.no

Dette er ikke første gang UTVIKLINGSFONDET samarbeider med artister. I fjor holdt de konsert på John Dee og tidligere i år var Utviklingsfondet en av samarbeidspartnerne til WUHA-festivalen, som greide å samle inn nesten 500.000 kroner til prosjekter i Eritrea og Etiopia. Utviklingsfondet samarbeider i år med flere av dem som bidro til at WUHA ble så stor suksess i fjor, og denne gang er fokus på Malawi.

Utviklingsfondet stiller seg store mål. Vi vil forandre verden og samtidig støtte enkeltmennesker. Vi tror at vi sammen med andre kan skape en verden uten sult og fattigdom, og samtidig ta vare på miljøet. Ideen bak Utviklingsfondet var en litt annerledes måte å tenke utvikling på. Utviklingsfondet har siden starten i 1978, gått i bresjen med visjonen om fattigdomsbekjempelse via “hjelp til selvhjelp”. I dag er det blitt allment akseptert at menneskene selv må være deltakere i den utviklingen som finner sted, og at tiltakene må ta vare på lokalsamfunnets natur og kultur. Alle prosjektene vi støtter er basert på lokale organisasjoner som kjenner områdene, kartlegger behovene og finner mulighetene sammen med lokalbefolkningen.
www.utviklingsfondet.no

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.