Show & Tell – Interessant debut fra Philadelphia

Show & Tell – Interessant debut fra Philadelphia

Silverside har blant annet vært på veien med størrelser som Velvet Revolver, Van Halen og selveste Alice Cooper, og har fått strålende skryt for sine entusiastiske liveopptredener.

Det er lett å forestille seg at denne typen musikk funker bra live, for dette er nemlig skikkelig retrorock i stil med gammel Aerosmith og Led Zeppelin. Vi snakker med andre ord om klassisk småheavy rock’n’roll.

Show & Tell åpner supert med Ain’t Coming Home, en herlig og fengende rocklåt med hår på brystet. Tekstmessig lever bandet i stor grad opp til rockparadigmet «sex & drugs & rock’n’roll». Her står damene i kø, og de er tydeligvis lette på tråden, noe som illustreres i detalj på Devil’s Daughter og Blue Jeans.

I Silvertides verden er det definitivt refrengene som teller mest. Versene er kanskje ikke all verdens å rope hurra for, men det er glemt i det øyeblikket stadionrefrenget er på plass, slik som tilfellet er på California Rain.

Det er farlig lett å falle i klisjéfellen ved å spille denne typen musikk. Det har også dette bandet fått erfare, og det fører til en noe ugjevn siste halvdel av dette albumet. Likevel har Show & Tell blitt en absolutt godkjent plate fra et band som sikkert gjør seg bedre live enn i studioversjon.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.