Split Vision – Gammelt nytt

Split Vision – Gammelt nytt

Split Vision finnes det alt annet enn nyskapende musikk. Det du får er tolv låter med straight-forward-rock, og ingen særlige godbiter. Med all respekt for rock, dette er rock man har hørt tusenvis av ganger tidligere, uten at det nødvendigvis gjør et enormt stort inntrykk.

Split Vision er ingen dårlig plate. La det være sagt. Maryslim behersker sine instrumenter, og spiller musikken slik de selv liker den. Likevel sliter bandet en god del med originaliteten. De henter en litt for stor del av inspirasjonen fra andre svenske storheter innenfor samme sjanger; Hellacopters og Backyard Babies, og ender derfor opp med å havne midt i mellom disse, i et musikalsk ingenmannsland. Refrengene er standard ’sing-along’, men umulige å huske i etterkant. Det hele blir nemlig litt anonymt og kjedelig, noe det mulig at produksjonen må ta en del av skylden for.

Noe sjakktrekk var det nok ikke å bruke produsent Peter Tägtgren, som før kun hadde arbeidet med metalband som Dimmu Borgir og Dark Funeral. Denne utgivelsen har derfor fått et ganske snodig sound. Å høre vokal med romklang på samtlige spor kan i lengden bli litt for mye av det gode. Når i tillegg takter ikke holdes på flere spor, og lyden i seg selv er generelt pinglete, blir som sagt ikke dette årets partyskive.

Litt røffere låter som Reason to Live gjør godt i en ellers lang rekke av nesten identiske sanger. Så hadde Maryslim vært mer villige til å utforske sin egen sjanger, kunne kanskje resultatet blitt mer spennende. Per i dag bidrar ikke bandet til noen musikalsk revolusjon.

Petter L. Solberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.