The Silent Force – Symfonisk overdose

The Silent Force – Symfonisk overdose

Riktig nok har alle disse bandene kvinnelig vokalist og frontperson, men der stopper stort sett likhetene. Within Temptation leverer denne gang en filharmonisk overdose ispedd tunge gitarer, og The Silent Force bør strengt tatt ikke inkluderes i metallsjangeren i det hele tatt. Med andre ord bør hardbarka metallhoder holde seg lovlig langt unna dette bandet.

Som et varsku på hva som skal komme, åpner albumet med en overpompøs intro av de sjeldne. Deretter følger et par rimelig oppegående låter. Både See Who I Am og Jillian (I’d Give My Heart) har brukbare refrenger som absolutt ville tatt seg bedre ut i en mer begrenset innpakning. Videre følger Stand My Ground, som også er første single ut fra The Silent Force. Låten er i og for seg grei nok, men den er så til de grader dynket i produksjonsmessige finesser at alt særpreg ebber ut i en sølete mølje. Og dette skal vise seg å være Within Temptations bane på dette albumet

Etter en noenlunde brukbar åpning går resten av materialet i sørgelig rask nedoverbakke. Her finnes svulstige ballader i bøtter og spann, samt en rekke klisjéfylte og ensformige halvtempolåter. Etter vel en time er det slutt, og takk for det.

Med riktig markedsføring kommer nok Within Temptation til å selge en heftig mengde eksemplarer av The Silent Force. Det kan likevel ikke undergrave det faktum at produktet er syltynt dersom man fjerner de overdimensjonerte synth-og symfonipartiene.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.