Sort Mel Plays Christmas Carols – En julehilsen fra bakvendtland

Sort Mel Plays Christmas Carols – En julehilsen fra bakvendtland

Denne anmelderen har nesten alltid sett på begrepet ’juleplater’ som et onde født frem av musikkbransjen for å tjene på julehøytidens kjøpepress. Heldigvis finnes det unntak til denne regelen. Både Low og Phil Spector har gjort sitt beste for å pynte på statisitikken med fine plater som makter å forene julens høytid med gode sanger.

Nå har Sort Mel også lagt en sten til på denne lysende varden. Sort Mel Plays Christmas Carols er en underfundig og respektfull hyllest til julen.

Det låter ofte som Sort Mel har noe av den samme innfallsvinkelen som den britiske stormesteren Phillip Jeck. Lydkildene later til å være hentet fra knitrende vinyl og kastet sammen i tag-teams som både utfordrer og varmer lytteren. Flere av originalopptakene låter som om de kommer fra en svunnen tidsalder hvor julen var hellig og engler virkelig dalte ned i skjul.

Denne bokstavelig talt lille disken kommer levert med titler som virkelig står for jul – og altså ikke den pompøst falske julevarmen distribuert av Coca Cola og landets kjøpesentre. Melaktig Jul og Myk Pakke står for de fleste rilleminuttene her, mens Det Grønne Flesket og herlig korte Sirupsnipp pakker det hele inn med forsiktig instrumentering. Særlig er Sirupsnipp en fryd for øret med sin stillferdige intro som leder rett ut i en kort outro; den godkorte gleden av en sirupsnipp på elleve sekunder. Kort og godt.

Da undertegnede ikke sitter på noe info annet enn det som står på utgivelsen føles det litt vanskelig å utdype teksten nærmere. Men det trengs vel ikke heller. Sort Mel Plays Christmas Carols får selv den mest kyniske lytter igjen til å ane en glede over denne sørgelig gjennomkommersialiserte høytiden. Det burde være anbefaling nok.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.