(Not Just) Another X-Mas Album – Jul på stavangersk

(Not Just) Another X-Mas Album – Jul på stavangersk

(Not Just) Another X-Mas Album er altså en alternativ juleplate som byr på femten lokale artister fra Stavanger og omegn. Regien står byens superlabel Checkpoint Charlie Audio Productions (CCAP) for, som tidligere i høst inviterte lokale utøvere til å bidra med låter til denne unike samlingen. Etter å ha fått inn rundt tredve bidrag, ble de femten beste plukket ut og er altså med her.

Og selskapet, som fra før har introdusert Thomas Dybdahl, Lano Places og Helldorado for folket, viser igjen at de har god teft. For dette er – som tittelen så selvsikkert indikerer – mer enn atter en ordinær samling med klissete julesanger. Her figurerer noen av byens fremste nye musikere i godt selskap med de mer etablerte og erfarne artister.

Blant utøverne finner vi mer eller mindre kjente lokale navn som nevnte Helldorado, Popface, The Colors Turned Red, The Substitutes, Mayflies, Tumbleweed, Pawnshop og Rub-A-Dubs. Nevnes bør også de to vellykkede innslagene som fremføres på kav stavangerdialekt; Ka Bler Det Te Med Den Snøen? av Stavanger Energi og Eg E Nissen av Jurgen Van Daog som på grunn av det språklige bryter noe med de øvrige bidragene. Stilmessig er variasjonen like stor som artistene er forskjellige, men likevel bundet sammen av en rød tråd som unngår at det helhetlige spriker i alle musikalske himmelretninger.

Stikkordene”jul” og ”alternativt” er dessuten en kombinasjon som bør klinge fint i ørene til ethvert rockhjerte som synes julen lett kan bli vel overfladisk og sukkersøtt i all sin glans. CCAP har med andre ord truffet spikeren rett på hodet og levert en av årets mest velkomne juleplater. For (Not Just) Another X-Mas Album fungerer oppsiktsvekkende godt til sitt bruk, omtrent på samme utsøkte indiemåten som amerikanske Low gjorde med albumet Christmas for noen år tilbake (uten sammenligning for øvrig).

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.