Collision Course – Fullstendig på kollisjonskurs

Collision Course – Fullstendig på kollisjonskurs

Det er pokker ikke til å tro! En flink hip hop-er har gått til det skritt å jobbe sammen med et av verdens absolutt verste band. Og da er det ikke et vanlig studioprosjekt det er snakk om, men derimot en seksspors ”mash-up”-plate bestående av partier plukket fra både Jay-Zs og Linkin Parks låtkataloger.

Nå har det seg slik at undertegnede sjelden takker nei enten det er snakk om en dose hardrock eller en porsjon gatesmart hip hop. Det er når disse to uttrykkene blir smeltet sammen at varsellampene begynner å blinke kraftig.

At det i så måte er noe riv ruskende galt med disse lampene på kontoret til folkene som styrer Jay-Z er nå endelig bekreftet. Collision Course er bokstavlig talt på kollisjonskurs med seg selv allerede tretti sekunder ut i første låt, der hvor den smekre beaten fra Dirt Of My Shoulder blandes sammen med Linkin Parks håpløse Lying From You.

Det eneste som fungerer på denne skiva er det Jay-Z tar med seg inn i miksen. Big Pimpin’, Izzo og Jigga What er i seg selv ubestridelig gode låter. Men med en gang Linkin Park kommer inn i lydbildet skjer det saker og ting: Alt blir et stort heseblesende sammensurium av tull det knapt er mulig å høre velvillig på. At kjærligheten til fete gullsmykker og dollarsedler kan styre folk så til de grader ut i uløkka er direkte foruroligende. Spørsmålet er hvor det ble av foreldrene til guttebassen (Jay-Z, red.anm) da han ble lurt av fete menn bak store solbriller til å gi avkall på sjela si i bytte mot enda bedre platesalg.

Dette er nok mest en plate for (eventuelle) hardbarkede Linkin Park-fans. Vi som alltid har heiet på ”Hova” kan heller spille studioplatene hans og takke gudene for at dette forhåpentligvis bare er en engangsforeteelse.

Og dersom noen skulle tro at konsert- og studio-DVD-en som følger med kunne få skuta på rett kjøl, så må de tro om igjen! Den bare fortsetter å synke. Med beretningen om to prosjekter som aldri burde ha funnet hverandre, men som stikk i strid med sunn fornuft, likevel gjorde det. Og mislyktes…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.