Wonderland – Mørk færøysk melankoli

Wonderland – Mørk færøysk melankoli

Med et innbyggertall på linje med Bodø bys befolkning er det begrenset hvor utbredt musikkmiljøet på lille Færøyene kan være. Men de fleste har vel sett hvor langt landsmannen Teitur har klart å karre seg fram i singer/songwriter-verdenen.

De noe mer hardtslående fem guttene i Makrel fremstår som en gjeng med varierte musikkpreferanser innad. Dette kan det bli spennende musikk av. Det fungerer delvis, og skiva har noen virkelige gode øyeblikk.

Guttene har faktisk rukket å bli varme i trøya når det gjelder spilling her i Norge. De har både opptrådt på Storåsfestivalen og i lokalene til Trondheims lille rockstolthet Café 3B. Ryktene skal også ha det til at deres tredje plate skal spilles inn i Trondheim Studio med produsent Conor Patrick bak spakene.

Wonderland fremstår som en rimelig tung skive der spesielt de kraftfulle gitarene og den intense vokalen til Ári Rouch er med på styre lydbildet. Mulig at de i utgangspunktet hadde tenkt å være mer dynamiske enn resultatet på Wonderland tilsier, men låtene samlet er likevel såpass varierte at resultatet verken blir utelukkende kjedelig eller monotont. Spor som kan trekkes frem er tittellåten Wonderland og Flashback Humour.

Blant gode innslag av den litt mer neddempede versjonen av bandet finner vi i form av Time Is Now, der presis fingerplukking og på grensen til pompøs melankolsk oppbygging fungerer utmerket, selv om det er vanskelig å komme unna det faktum at det virker som de har rappet noe av Rocket From The Crypts gamle slager On A Rope.

Det er imidlertid mye annet som også dukker opp av umiddelbare referanser når det gjelder Makrel. Ikke minst gjelder dette band som Tool, Paradise Lost og A Perfect Circle. I tillegg er den dystre vokalen på blant annet Walking Away med på å kjøre bandet i retning mot den enda mørkere delen av metal-verdenen.

Tipper mange vil kunne kose seg glugg i hjel med denne skiva utover mørke høstkvelder.

Plata kan anskaffes her.

Siv Marte Lorås

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.