Thirty Days Ago – Instant Phoenix

Thirty Days Ago – Instant Phoenix

Thirty Days Ago er, som navnet indikerer, spilt inn, mikset og ferdigstilt på tretti dager. Dette ble ifølge bandet gjort for å vise hvordan Phoenix er som band nå og ikke hvordan de var for et halvt år siden eller hvordan de er om et halvt år.

De som var på konsert med de franske gutta på Folken i Stavanger eller Rockefeller i Oslo, der den norske delen av opptakene ble gjort, fikk oppleve at Phoenix per høsten 2004 ikke er like gode live som i studio. Det er heller ingen vits i å kjøpe et album for å finne ut dette og Thirty Days Ago egner seg ikke som annet enn et konsertsuvenir for de som føler de trenger det.

Dette livealbumet inkluderer selvfølgelig hits som Everything Is Everything, Run Run Run og Too Young. Alle gjort på en grei, men ikke veldig interessant måte. De mest interessante sporte er derimot den rolige Alphabetical og den mer energiske Funky Squaredance der gutta også leker seg mest vekk fra albumversjonen.

Den dynamiske, morsomme popmusikken og den lune stemmen til Thomas Mars vi kjenner fra Phoenix kommer selvfølgelig frem her også. Men det holder likevel ikke helt og platen fremstår med sine ti spor som unødvendig. Kjøp heller en av de to studioalbumene United, der tre av sangene er hentet fra, eller Alphabetical der vi finner de sju andre.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.