Vinternatt – Årets fineste julesingel

Vinternatt – Årets fineste julesingel

Neste år kommer et helt dobbeltalbum basert på flere av Hauges dikt. Prosjektet er forskjøvet fordi Finn Coren ble alvorlig kreftsyk tidligere i høst. Dette hindrer ham likevel ikke fra å gi ut singelen nå.

Vinternatt inneholder foruten en originalinnspilling av hovedlåten med band også en akustisk versjon, samt Eg Dreg Ifrå Glaset. Også denne signert den store dikteren fra Hardanger.

Det er ikke første gangen Finn Coren setter tekst til store dikteres verk. På nittitallet leverte han blant annet flere gode plater hvor han hadde satt melodi til tekster av William Blake. Selve uttrykksformen er ikke radikalt endret siden den gang, for også her går alt i sakte kino, men det låter likevel annerledes og ekte når Coren fremfører disse tekstene på nynorsk.

Oppsummert fungerer Vinternatt som en utmerket julesingel og en fin forsmak for hva mer vi har i vente fra Finn Coren i året som kommer.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.