Let’s Get Static – Fortreffelig støydisco

Let’s Get Static – Fortreffelig støydisco

Det er mange feller å falle i hvis målet er å lage catchy, svingende popmusikk. En av de største fanget Radio 4 da de dumpet godguttene i DFA og gikk vekk fra sitt opprinnelige uttrykk for å lage politisk tullemusikk. Resultatet var ikke uventet omtrent like spenstig som kald grøt og ble på sitt beste et ironisk bilde av et band som tapte alt. Det samme kan ikke sies om den svenske/britiske/franske kvintetten The Projects. De hopper elegant unna den politiske fallgruven og flesker til med en saftig dose dancy-gladpop det er vanskelig å ikke bli litt forelsket i.

Lydbildet operer et sted i mellom Stereolab (der keyboardisten var med tidligere), en bra utgave av det nevnte Radio 4 som igjen hinter mot legendene Gang Of Four og Public Image Ltd. The Projects er nok mer enn en halv grad softere enn de to sist nevnte grombandene, men klarer i løpet av denne langspillerdebuten å vise at det fortsatt er mulig å lage kraftfull og sprek dansemusikk uten at det bikker over i en kommersiell lapskaus.

Fra det starter med Runners Up til det hele slukkes med knallerten Happy Endings får vi servert en 35 minutter drøy brannbombe av en lykkepille som blir bedre og bedre for hver lytting. En god dans forlenger livet, og hvis hver gode dans varer i tre minutter forlenger du livet med tretti minutter hver gang du danser til denne platen. Hvem gidder vel slutte å røyke når alt kan kureres med dans?

Selv om dette er veldig festlig på plate, er det på det sikre at det er enda bedre live. Så om man denne gangen kunne komme innom dette blåfrosne landet en gang i vinter og holde danseskole ville vært alt annet enn leit.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.