Grand Theft Auto : San Andreas The Official Soundtrack – Ribbefettets verste fiende

Grand Theft Auto : San Andreas The Official Soundtrack – Ribbefettets verste fiende

TV-spillsoundtrack er ikke lenger hva det en gang var. Tidligere i evolusjonen måtte vi nøye oss med de mest vanvittige blikkbokskomposisjoner når Super Mario og vennene reddet prinsessen og hele eventyrriket. I dag noe helt annet, og spillserien Grand Theft Auto danner i så måte et lysende eksempel på hvordan det er mulig å håndplukke musikk fra et bredt sjangerfelt, til å finne et forbausende helhetlig og underholdene lydspor. TV-spillet har denne høsten fått smake pisken i riksmedia for å være voldelig, kvinnefiendtlig og generelt lite oppbyggende for de som bruker dagene sine på å spille det.

Men nå skal denne anmeldelsen handle like lite om TV-spillet som det skal handle om de kritiske røstene som ikke digger det. Den skal handle om den doble discen som utgjør spillets forrykende lydspor som er et nesten to timer langt party-epos med noen fortreffelige bangers fra stilarter som blant annet hip hop, funk og Willie Nelson. Sistnevnte, kanskje ikke så mye en stilart i seg selv som han er en utrolig bra mann, er representert med den smukke låta Crazy.

At dette er platens absolutt roligste låt er ingen overdrivelse da den må dele plass med rytmetønner som blant annet I Know You Got Soul fra Eric B. & Rakim, The Payback signert James Brown og Rick James’ geniale Cold Blooded. Og dette er bare tre av de låtene som er med på å forme dette lydsporet til å ikke bare være noe det er gøy å spille spill til, men til å også være en plate som er selvsagt i cd-spilleren når ribbefett og juleølvom skal ristes av på nyåret.

«Verdens beste spill» er det flatterende kallenavnet San Andreas har rukket skaffe seg. Om det er sant eller ikke får spillnerdene avgjøre. Vi som fokuserer på musikken får nøye oss med at Grand Theft Auto : San Andreas The Official Soundtrack er omtrent så fett som et TV-spill-ydspor kan bli.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.