Miniatures – Små blinkskudd

Miniatures – Små blinkskudd

De to som utgjør bandet, Dag-Are Haugan og Espen Sommer Eide, gjør fine ting på hver sin kant både i musikk og beslektede territorier. Men det er som Alog de virkelig skinner på himmelen over gården der Rune bor.

Med et uttrykk som høres ut til å veksle like mye på interesse for rock som for knitrende elektronika finner de frem til et driv som er deilig fengende. De er flinke til å mikse pop og avantgarde i den grad det egentlig er mulig – spor som The Youth Of Mysterious Conversations tripper avgårde som barføtte barn på en solrik junidag.

Alogs fremste våpen som lydleggere er deres forkjærlighet for det analoge i vår digitale hverdag. Musikken på dette albumet blir aldri en kald, digital lydvegg. I stedet hører man de døsende lydene fra vår egen hverdag – assosiasjoner til leirbål, togtrafikk og reiser til eksotiske byer er bare noen av de inntrykkene som raser gjennom undertegnede når skiva ruller på anlegget.

Kim Hiorthøys kunstneriske evner har i en årrekke blitt velfortjent hyllet av de fleste. Like fullt er undertegnede av den mening at han med Miniatures har tegnet et av sine aller beste plateomslag noensinne. Et rent ut nydelig omslag som tangerer det mystiske mesterverket Luggumt av Scorch Trio, og som gir lytteren enda større lyst til å legge albumet i spilleren.

Med Miniatures har Alog tatt frem sitt hittil beste album – det høres nå ut som om det ikke er noen grenser for hvilke finmalte scenarier de kan male frem for oss i tiden som kommer. Dette albumet er uansett en flott utvidelse av den allerede strålende katalogen til Rune Grammofon, og burde ha muligheten til å bli nevnt på en rekke topplister utover året.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.