Funeral – Vanvittig gjennomført

Funeral – Vanvittig gjennomført

Vi er vel inne i musikkåret 2005 og har mange spennende utgivelser i vente, likevel er det noen skatter fra fjoråret som ikke må glemmes. En av disse er kanadiske Arcade Fire med sin flotte Funeral, et stemningsfullt album som griper hardere og hardere om sjelen for hver gang det får en velfortjent runde i cd-spilleren.

Funeral er et komplekst stykke musikk – pop og rock møtes i et deilig musikklandskap der både strykere og blåsere akkompagnerer og skaper et uimotståelig uttrykk. Låtene er varierte og godt sammensatt, følelsen av et bortimot komplett album er i aller høyeste grad til stede. Harmoniene, overgangene, refrengene, oppbyggingen og melodiene i seg selv – alt er bare så gjennomført at det nesten blir for mye av det gode.

Å velge ut enkeltlåter som skiller seg ut fra de andre hva angår kvalitet er vanskelig, Neighborhood #1 (Tunnels), Neighborhood #3 (Power Out) og særlig Rebellion (Lies) er likevel vinnerne blant ti låter som alle er skremmende sterke på sitt individuelle vis. Alt stemmer, det rolige er sårt og vakkert mens de mer uptempo-låtene gnistrer av energi og vilje. Utrolig mange følelser kommer fram, en emosjonell kryddermix du skal lete lenge etter.

Arcade Fire står med Funeral fram som en av 2004s store overraskelser, i senere tid har de fått mer velfortjent oppmerksomhet, og mer kommer garantert. Kjøpte du ikke plata i fjor gjør du det i år. Coverdesignet alene er vel verdt sine penger. Vakkert!

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.