Sugar In Space – For søtt, for speisa

Sugar In Space – For søtt, for speisa

Stavangerbaserte Rub-A-Dubs er ett av et lite knippe aktive reggae- og skaband i Norge. De har aldri vært i nærheten av store salgstall, men har i flere år stått på for budskapet om real love i vinterlandet i nord. Gjennom en rekke plateutgivelser og blant annet et deilig bidrag til den glimrende norske ska-sampleren The Best Fucking Ska Record In The World, har de klamret seg fast i reggae-ulandet Norge og gjennomført en rekke konserter.

Dessverre er ikke resultatet over en hel plate så vellykket denne gangen. Det er mye stemning i Rub-A-Dubs’ musikk, men forsøket på en hypnotisk reggae-gestus er ikke i nærheten av å være like rammende som Mandrakes håndslag. Det er både groove og innsmygende feminin fredssang fra bandets glimrende vokalist William Helvik, men det har en tendens til å ende opp som en smule kjedelig rett og slett. Faktisk er det noe kjølig og nordboersk over hele stemningen på albumet – og det var vel ikke helt meningen.

Men platetittelen lyver i alle fall ikke, her er det mange eksempler på både avslappet sødme og speisa utflykter i reggaerommet. Men karakteren blir som den blir når ikke melodiene fester seg og sangene først og fremst kjennes flate og ganske likedane. Blant de få låtene det er verdt å trekke fram er Geronimo – en ganske artig sak som minner litt om Bergerac-temaet, enten det er bevisst fra bandets side eller ikke.

Det er lite å utsette på tekniske ferdigheter her, rent produksjonsmessig er dette et glimrende produkt. Men når sangene har tatt seg et stillestående frikvarter på stranda og nekter å kommunisere så blir det dessverre vanskelig å stille seg positiv.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.