Other People’s Stories – Magisk historiefortelling

Other People’s Stories – Magisk historiefortelling

Det er stemmen til Kari Rueslåtten som slår en fra første sekund på Other People’s Stories. Den har et særpreg og en stil utenom det vanlige i Norge, og tidvis er det som å høre Kate Bush eller Loreena McKennitt synge på denne platen. Og selv om det er et lite stykke igjen før hun tar igjen disse storhetene, tåler Rueslåtten absolutt sammenligningen!

Innimellom skinner det gjennom at hun har en bakgrunn fra metallbandet Third and The Mortal, siden det kan være både mørkt og dystert når hun synger. Den hardere rocken kan også merkes også på musikken, men den er på ingen måte fremtredende. I all hovedsak er det et vevert lydbilde med Kari Rueslåttens omtalte vokal som hovedingrediens, fulgt av forsiktig, nærmest eksperimentell og svevende musikk.

På dette albumet har hun tatt med seg flere musikere i studio enn på de tre tidligere utgivelsene. Et trekk som har gitt denne platen et aldri så lite musikalsk løft. Også på låtskriversiden har hun sluppet til andre krefter denne gangen, først og fremst gjennom å samarbeide med Roy Ole Førland på noen av tekstene. Det har gjort at Other People’s Stories er blitt til en jevnt over god plate som bare mangler det siste lille ekstra for å blir virkelig god.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.