Rendezvous – Som en sval sommerbris

Rendezvous – Som en sval sommerbris

Amerikanske Luna har siden debuten i 1992 servert til tider svært sterke saker. Rendezvous er album nummer syv og viser et band som kan hvis de vil, men også et band som det kan være lett å miste interessen for.

For dem som ikke kjenner Luna videre godt så har de vært med en stund og holdt seg stort sett hele veien til oppskriften smått drømmende pop møter soft rock. Det smaker sol og sommer av de myke gitarene og Dean Warehams lett Lou Reed-aktige vokal fungerer som balsam på sjelen. Det er lett å drømme seg bort til en strand der en varm bris blåser svalt forbi.

Sterke låter som det svært varierende åpningssporet Malibu Love Nest og den uptempo, nesten Strokes-kopierende, Speedbumps er med på å løfte albumet, likeså de noe roligere låtene Broken Chair og Still At Home. På sitt beste minner Luna om en nedstrippet og melodiøs popversjon av Sonic Youth.

Her er det mye og rett og slett slappe av til, bare lytte helt alene uten avbrudd og la musikken dra deg inn i fantasien. Her er nesten ingen skarpe kanter, perfekt på ettermiddagen etter en lang hard dag, en rehabilitering for den mentale helsen.

Dessverre er det en del av de elleve låtene på Rendezvous som ikke holder videre høyt mål rent musikalsk, ut over sin allerede nevnte beroligende effekt. Lett kjedelig kan det bli i enkelte partier, men aldri direkte dårlig, bare noe uinteressant. Her i blant kan nevnes Motel Bambi og Cindy Tastes Of Barbecue.

Alt i alt mange deilige sommerkvelder og noen litt tamme øyeblikk.
Rendezvous er så absolutt verdt en lytt i disse kalde dager for å minne en på at solen, den kommer om ikke alt for lenge.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.