Ambulance Ltd. – Overbevisende albumdebut

Ambulance Ltd. – Overbevisende albumdebut

Det mangler ikke akkurat på musikalske inspirasjonskilder hos Ambulance Ltd. Alt fra sekstitalls psykedelisk pop, arenarock og powerpop til britisk new wave og hint av folkpop får en ærbødig behandling av dette bandet som ble dannet i 2001.

I sentrum av denne musikalske heksegryten evner låtskriver og sanger Marcus Congleton å skrive fengende og interessante låter som i all hovedsak klarer å feste seg på hjernebarken og som forhåpentligvis vil forbli der en god stund. Resten av bandet spiller tett og intensivt, selv om klisjeene til tider kommer like tett som hagl. Og hvorfor skulle de ikke gjøre det? Klisjeer er da til for å brukes.

Det er selvsagt ikke alle låtene som sitter som de skal. Noen middelmådigheter finnes det og et par av sporene kunne med fordel redigeres litt eller rett og slett blitt fjernet. Dette gjelder spesielt de noe dvelende og lange instrumentalpartiene noen av låtene er utstyrt med.

Høydepunkter finnes det likevel i rikt monn. Av godsaker bør førstesingelvalget Primitive, som har blitt spilt relativt flittig spilt på radioen, nevnes. Stay Where You Are, Michigan, Anectode og Stay Tuned er også blant albumets bedre spor.

Ambulance Ltd er blitt et overbevisende albumdebut fra et band vi helt sikkert kommer til å høre mer fra.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.