Free Fall Into Fear – Fortsatt på topp

Free Fall Into Fear – Fortsatt på topp

Den største forskjellen på Free Fall Into Fear og A New Dimension Of Might er at den karakteristiske kvinnevokalen glimrer med sitt fravær.

Da tidligere vokalist Catherine Paulsen bestemte seg for å forlate bandet, valgte de resterende medlemmene å prøve seg uten kvinnelig vokal. På Free Fall Into Fear fremstår syvmannsorkesteret sterkere enn noen gang, med de to vokalistene Ronny Thorsen og Kjetil Nordhus i front. Ellers er mye som før. Oppskriften er fortsatt aggressive og majestetiske låter med visse melodiøse tilsnitt, en blanding Trail of Tears behersker med overlegenhet.

Albumet åpner sterkt med Joyless Trance of Winter, før den suverene Carrier of the Sears Of Life overtar. Disse to låtene er i seg selv verdt pengene. Videre følger en rekke glimrende spor som Watch You Fall og Point Zero, der Thorsen og Nordhus duellerer lekkert med henholdsvis ren og grim vokal.

Free Fall Into Fear holder minst like høyt nivå som bandets tidligere utgivelser. Likte du A New Dimension Of Might er du garantert en glimrende lytteropplevelse med dette oppsiktsvekkende albumet.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.