Te Hælvete Me Aill Sammen! – Trøndersk talent utenom det vanlige

Te Hælvete Me Aill Sammen! – Trøndersk talent utenom det vanlige

Helt siden 1981 har Uffa vært et navn av stor betydning for unge band som prøver å skape seg et navn i undergrunnen. En rekke i dag kjente navn hadde sine første sceneopptredener nettopp på Uffa, deriblant DumDum Boys og Motorpsycho.

Den dag i dag er fortsatt Uffa en av Trondheims viktigste konsertscener, idealistisk drevet og med klar politisk retning er stedet blitt en institusjon og utrolig viktig for de unge med mye på hjertet.

Det føles derfor bare rett og rimelig at Uffa nå har fått sin egen tribute-skive. Te Hælvete Me Aill Sammen! presenterer 23 av Trondheims unge band som har gått sammen og bidratt til å skape et album som virkelig gir et innblikk i hva som skjer i trønderhovedstadens undergrunn. Felles for dem alle, en nær tilknytning til miljøet rundt Uffa de siste 5-6 årene.

Ikke overraskende er det mye punk og hardcore som leveres, en scene svært få byer i Norge makter å matche. Kvalitetsband som Rifu, Jimbo Jones, Desperado og Rest of My Life stiller alle opp med nyinnspillt materiale av topp kaliber. At disse bandene infrir kommer neppe som et sjokk på noen som har fulgt med på den norske undergrunnen de senere årene.

Men også andre band viser at det er mye å hente i Trondheim, hør bare på Brutal Kuk og The Reilly Express, energisk og deilig punk, Victimised med harde toner i grenselandet trash- og deathmetal møter rask punk. Uffa varter også opp med bredde i form av hiphopbandet Gode Ord Dør Sist som sammen med Shogunz viser at trønderne faktisk kan hip hop, i motsetning til hva Fremmed Rase har vist.

Uffa kan i tillegg til de overnevnte skryte av to tidligere Zoom-vinnere, både JohnDoe og Silence The Foe som her bidrar med to eldre låter, stammer nemlig derfra. Veldig morsomt å høre hvor punk JohnDoe faktisk var tilbake i 1996, en herlig bonus på en plate som stort sett holder høyt nivå.

Alt i alt et kjempespennende og ikke minst viktig innblikk i en av de mer interessante og definitivt mest talentfulle scenene som eksisterer i Norges land. Alt holder ikke samme nivå, men høydepunktene er mange. At produksjonen en sjelden gang er et stykke under par er faktisk bare sjarmerende, punk er punk! Te Hælvete Me Aill Sammen! anbefales på det sterkeste, også til dem utenfor Trondheim.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.