State Of The Ark – Arkiver under overraskende

State Of The Ark – Arkiver under overraskende

The Ark er tilbake i platesøkelyset med sin tredje fullspiller State Of The Ark. Og de skal ha honnør for å holde seg til det de er best på, nemlig å lage lett og catchy glampop. Et formular de har holdt på helt siden den nå nesten klassiske debuten We Are The Ark, og som de har lykkes forholdsvis godt med å holde friskt og energisk. Selv om forgjengeren, In Lust We Trust på sitt dårligste var helt uutholdelig, viste de også der at de har evnen til å snekre gode låter.

Og dette er et talent de overraskende stødig tar i bruk på denne skiva også. Vi finner ikke de overnaturlig gode låtene som gjorde debuten til en semiklassiker. Men de bidragene som i stor grad må ta ansvaret for å ha ødelagt In Lust We Trust glimrer med sitt fravær. Det kan nesten virke som at den evige dynamofrontfiguren Ola Salo i et øyeblikk av sannhet har innsett at brorparten av materialet på den forrige langspiller var som søppel å regne. Og har derfor brukt litt mer tid på å knuge ut melodier som fremmer små smil heller enn groteske gurglelyder og tilrop fra tilhøreren.

Førstesingelen One Of Us Are Gonna Die Young er rett så fin, det samme kan sies om Rock City Wanker , Glamour For Glamour og Girl You’re Gonna Get’em (Real Soon). Deliver Us From Free Will må nesten også trekkes frem som en liten gladsak. Og da er vi forsyne meg oppi et tilstrekkelig antall gode låter til at dette har blitt et ganske trivelig album. Hvilket igjen innebærer at vi ikke helt kan avskrive The Ark riktig ennå. Akkurat det er å anse som en aldri så liten, men veldig gledelig, overraskelse.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.