This Man EP – Ska med dunkle undertoner

This Man EP – Ska med dunkle undertoner

Man kan si mye fint om ska, men sjangeren overværes kanskje oftere best fra scenen enn på plate. Knepene artistene bruker for å skape gode vibrasjoner fra scenen fungerer nemlig ikke alltid like godt når det skal overføres til plast og vinyl.

Løsningen kan være å tilføre en smule melankoli og melodi til formelen, og nettopp det gjør SkankstersThis Man EP. EP-en stammer for øvrig fra samme session som den foreløpiog uutgitte platen Booty Moves Abd Backbeat Grooves, en utgivelse bandet kanskje burde få ut med tanke på kvaliteten på denne EP-en.

Som sjanger har ska den fordelen at den kan favne både den riffbaserte rocken og den melodiøse popmusikken. Skanksters inkorporerer begge leire og klarer begge deler omtrent like bra. Tittelkuttet er av en kaliber som helt klart kunne blitt solgt som tung antideprissiva på apoteket. Den sløye Shake The Tree har en gyngende maritim feeling som kan få selv landkrabber til å gripe til jolla, mens den mer punkjazza Stains har en farlig kvlitet ved seg.

Etter tre knallgode låter føles det litt unødvendig at den avsluttes med en ganske så fargelaus og kortspilt Madness-pastisj. Det får man vel bare tilgi dem, for resten her er av mer enn godkjent kvalitet. Mer, takk!

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.