Empire Of Dark Salvation – Gothminister sikter mot massene

Empire Of Dark Salvation – Gothminister sikter mot massene

Gothminister har tatt en litt ny retning siden den meget imponerende Gothic Electronic Anthems fra 2003. På åpningslåten Dark Salvation fremstår Gothminister som en blanding mellom Rammstein og Tiamat. Ingen dårlig kombinasjon overhodet, selv om Rammstein-referansen er i overkant påfallende.

Det er ingen tvil om at Gothminister med dette albumet for alvor har tatt steget ut fra undergrunnen, og det oppdaterte lydbildet vitner om at bandet sikter mot et større publikum.

Låter som Dark Salvation, Monsters, We Die In Dreams og kraftpakken av en avslutning Happiness In Darkness gir støtte til spekulasjonene om at dette kommer til å bli bandets store internasjonale gjennombrudd. Men selv om albumet låter superprofesjonelt, med rå lyd, gode riff og spennende industrielle kombinasjoner, mangler det likevel en del på helhetsinntrykket.

Problemet er nemlig at det er stor kvalitetsforskjell på de virkelig gode låtene og de mindre interessante låtene. Dette er spesielt tydelig på The Calling og Leviathan, der refrengene er mer eller mindre intetsigende.

Frontmann Bjørn Alexander Brem, aka Gothminister selv, synger adskillig bedre på Empire Of Dark Salvation enn på Gothic Electronic Anthems. Forgjengeren var stort sett preget av hviskevokal, mens han denne gang våger seg ut på dristigere melodilinjer, noe som fungerer utmerket. Det bør også nevnes at lyden er ekstremt mye tettere her enn tilfellet var på forgjengeren, noe co-mikser Stefan Glaumann (Rammstein, Within Temptation) kan ta mye av æren for.

På bandets hjemmesider promoteres Empire Of Dark Salvation som et mesterverk. Nå er det ikke et uvanlig fenomen at bandene selv skryter uhemmet av sitt nyeste verk, men i dette tilfellet må det nok konstateres at det er en aldri så liten overdrivelse. Om dette likevel blir bandets store gjennombrudd gjenstår å se, men mye tyder på at Gothminister har valgt en smart sti med det noe mer tilgjengelige lydbildet her.

Utgivelsen inneholder for øvrig også en videoseksjon med liveopptak av låtene Dark Salvation, Hatred og Monsters.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.