How Can You Tell? – Ditt nye yndlingsband

How Can You Tell? – Ditt nye yndlingsband

Autotune er riktignok ikke The Sonics helt enda, men de bruker de samme enkle virkemidlene til å servere et like vanvittig øs. At én mikk på trommene er nok til å lage rock, er prinsippet disse gutta jobber etter.

Nettopp derfor prater vi ikke om en polert utgave av den skitne garasjerocken, men snarere om en ekstremt vellykket duplikat av stilartens opprinnelige grovkornende lydbilde.

Av de tre sporene på denne vinylsingelen er det tittelsporet How Can You Tell? som fungerer aller best. Det er rett og slett en fantastisk flott låt, som på sine presise 89 sekunder klarer å låte gammelt på en uvirkelig frisk måte. Undertegnede fryser i alle fall kraftig på ryggen hver gang denne perlen av en garasjerocklåt twister ut av høyttalerne.

Også de to bonussporene er vel verdt å notere seg. Spesielt gjelder det for de mange som vi vet liker denne formen for kompromissløs og usminket rock’n’roll. På låta One Or Two spiller til og med Lisa Farfisa fra Cocktail Slippers orgel, noe som i seg selv er en liten kuriositet.

Autotune viser altså frem sine store muskler på denne singelen, og det lukter allerede nå klassiker av den kommende langspilleren. Så fet er denne singelen at det føles nødvendig å si at How Can You Tell? er det nærmeste vi kommer et norsk Pyscho i 2005!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.