WW – Rutinert svartmetall

WW – Rutinert svartmetall

Nå har det altså gått fire år siden vi sist hørte fra bandet, da med albumet Murder. Gehenna fikk på årets by:Larm i egen hjemby vist at de fortsatt er høyst oppegående og aktive. Det anerkjente magasinet Terrorizer beskrev bandet som the necro stench of true black metal primitivism, noe som i stor grad karakteriserer det nye albumet WW.

Det beste med dette albumet er de fete dobbeltpedalpartiene, spesielt på låtene Grenade Prayer, Death to them All og Silence the Earth. Det rocker til tider noe sinnssykt, og fungerer som forfriskende variasjon fra de ellers så standardiserte svartmetalltrommene.

Selv om det finnes en rekke rolige partier på dette albumet, blir det hele noe ensformig til tider. Spesielt med tanke på at bandet har et uttrykk som ikke er spesielt unikt i black metal-sammenheng. I motsetning til band som Dartkthrone, Immortal og Satyricon, kan man ikke umiddelbart gjenkjenne Gehennas lydbilde. Likevel er det ingen tvil om at bandet behersker sjangeren til det ytterste, noe som også gjenspeiles i både den knallharde åpningslåten Grenade Prayer og den roligere og dystre avslutningen Pallbearer.

Har du resten av Gehenna-platene i samlingen blir du neppe skuffet over WW, selv om dødsmetallen som preget bandets tidligere utgivelser har forsvunnet for godt . Er du derimot kresen på din svartmetall spørs det om det er så mye nytt å hente her.

PS: Gehenna spiller også på årets Infernofestival

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.