Made For These Times – Klassisk pop i beatlesland

Made For These Times – Klassisk pop i beatlesland

I spissen for Twinklehead finner vi Thomas Helland som på egen hånd er mest kjent som Thom Hell. Når han opptrer alene er det snakk om musikk i singer / songwriter- landskapet, men her har han og bandet gått tilbake i tid og tatt i bruk den klassiske popen slik den ble utøvd av The Beatles, The Hollies og andre likesinnede i Storbritannia på sekstitallet.

Med seg i Twinklehead har han dyktige musikere og låtskrivere med et mer enn godkjent grep om den klassiske låtskriverkunsten. Henrik Moy Askildsen og Kjell Nyhuus, sammen med Thomas Helland, utgjør altså det utmerkede powerpopbandet Twinklehead.

De ville lyge seg både blå og gule hvis de sa at at The Beatles ikke var blant deres inspirasjonskilder. Referansene i guttenes musikk er til tider nesten overtydelige, og både melodiene og det arrangementsmessige er som tatt ut av Liverpoolguttenes lærebok. Du hører det i koringene, gitarmelodiene og ikke minst i strykerne de velsigner noen av låtene med. De veksler galant mellom å være Paul, John og Ringo i det vokale og låtmessige, uten at det blir pinlig av den grunn.

Nå er det ikke bare The Beatles å høre i Twinkleheads musikk. Det er også tydelige spor etter band som Blur, Cotton Mathers og XTC å høre i guttas powerpop, og det er ikke dårlige referanser å ha.
Låtmaterialet holder jevnt over god kvalitet og av de som utpeker seg finnes Love Me, Jade og Imbercile. De helt store høydepunktene er riktignok fraværende, men platen mangler heldigvis også de store fadesene. Det som savnes mest er en større bredde i uttrykket. De fleste av låtene går i samme takt og tempo, noe som resulterer i en noe ukledelig forutsigbarhet.

Likevel er det verdt å ta frem godordene når Made For These Times skal bedømmes. Det finnes mer enn nok av trivelig klassisk popmusikk å åpne ørene for, selv om det kan bli litt for mye retrospektiv popfinesse etter hvert som albumet nærmer seg slutten. I riktig passe doser er albumet en fryd for øret, og nå som vinteren ser ut til å være på hell og våren begynner å få skikkelig fotfeste, er Twinklehead et band det er lett å like.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.