This Was The Pace Of My Heartbeat – Stemningsmettet jazz fra frie fingre

This Was The Pace Of My Heartbeat – Stemningsmettet jazz fra frie fingre

In The Country er noe så trivelig som en lavmælt jazztrio som setter fokus på de såre stemningene og det som skjer mellom linjene. Debutplaten This Was The Pace Of My Heartbeater blitt enda et bevis på at instrumentalmusikk også kan ”prate”.

Et spor som Where Can We Go åpner albumet med et dempet arrangement hvor det nesten virker å være satt av plass til en fortellerstemme. Dette trekket er noe bandet deler med svenske Esbjörn Svensson Trio: Lytteren sitter igjen med tangentenes historier.

På tross av at bandet fokuserer på at de er satt sammen av tre likeverdige medlemmer, er likevel musikken skrevet av den stadig mer kjente Morten Qvenild. Med fartstid i band som Jaga Jazzist, National Bank, Shining og Susannah & The Magical Orchestra har han jobbet frem en strålende teft for melodier som makter å forene refreng med avantgarde. Men han er ikke alene – både Roger Arntzen på bass og Pål Hulsken på slagverk har gjort sitt i flere sammenhenger tidligere.

Sammen er de et velspilt ensemble med strålende forståelse for pausene i lydbildet. Kun en sjelden gang legger de mer tyngde på instrumentene sine og i disse tilfellene viser de at jazzens rå kraft også kan gis den nødvendige respekt av de tre musikerne. Særlig vises dette på Trio For Quartet hvor de lemper på med lekne toner hopper fremover med spretne sprang.

This Was The Pace Of My Heartbeat er blitt en bunnsolid debut som ikke bare etablerer bandet som en kraft å regne med i det stadig like sterke jazzmiljøet her hjemme, men som også bekrefter Qvenild som en av våre beste låtskrivere uavhengig sjanger.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.