Nytt album fra The White Stripes i juni

Etter fire høyst vellykkede album er The White Stripes altså klar for å utvide sin spreke katalog med et nytt tilskudd i form av albumet Get Behind Me Satan.

Fotograf: Frode JørumDetroitbandet bestående av Jack White og Meg White, debuterte i platesammenheng i 1999 med The White Stripes, som allerede året etter ble fulgt opp av De Stijl. Tomannsbandets høypotente miks av garagerock og deltablues, fremført av Jack på gitar og upolert vokal og Meg på trommer, låter forfriskende og energisk tatt i betraktning av at The White Stripes er en duo.

Gjennombrudd i 2001
Folk flest oppdaget riktignok ikke gruppen før utgivelsen White Blood Cells i 2001. Elephant fra 2003 stadfestet The White Stripes‘ popularitet, spesielt i Norge hvor bandet har en stor og lojal fanbase.

Jack White har i den siste tiden også gjort seg bemerket som produsent. Allerede i 2001 tok han The Von Bondies under sine vinger og produserte gruppens debutalbum Lack of Communication, mens i fjor satt han i produsentstolen i forbindelse med Loretta Lynnes kritikerroste comeback-album The Van Lear Rose.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.