The Search – Nok en norsk rockperle

The Search – Nok en norsk rockperle

Det er mye som tyder på at år 2005 kommer til å være et knallår for norsk rock. Vi har knapt rundet en fjerdedel av året, og vi har allerede opplevd tre svært sterke norske rockutgivelser i Stonegards Arrows, Audrey Hornes No Hay Banda og El Cacos The Search.

El Caco har holdt et imponerende nivå på forgjengerne Viva og Solid Rest, men The Search er utvilsomt bandets sterkeste verk så langt. Albumet er også adskillig mer variert enn forgjengerne. Eksempelvis er låten Stuck To Deteste en ren hardrocker, mens avslutningen Down the Lake er en rolig akkustisk affære.

Vokalmessig høres The Search bedre ut enn bandets tidligere utgivelser. Bassist Øyvind Osas vokal er silkemyk og fungerer ekstremt bra på den fabelaktige åpningslåten Someone New, vakre Substitute og albumets høydepunkt Leaving som inneholder et direkte nydelig refreng.

Det er ikke overraskende dersom El Caco får like mye oppmerksomhet med The Search som WE fikk med Smugglers i fjor.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.